Boek: Niet verder vertellen

Boek: NIET VERDER VERTELLEN

Auteur: Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen verzamelden de mooiste kinderverhalen over de hele wereld

 

 

Geregeld struin ik boeken en bibliotheken af voor de mooiste kinderboeken en –verhalen. Het meest word ik geïnspireerd door sprookjes. Verhalen met een diepere betekenis die voor ons als volwassenen vaak belangrijke boodschappen brengen op een vrolijke kleurrijke manier. Kinderen voelen vaak veel beter dan wij aan wat bedoeld wordt met een sprookje. Daar hebben ze vaak geen uitvoerige analyses voor nodig. Maar voor ons biedt het een schat aan inzicht. Laat je dus, ook als je geen kinderen hebt, vooral eens inspireren door kinderboeken en sprookjes.

 

Het boek Niet verder vertellen is een verzameling kinderverhalen van over de hele wereld (China, Japan, Scandinavië, Midden-Oosten, Duitsland, Oost- en Zuid-Europa) waarin geheimen, raadsels en onverklaarbare mysteries centraal staan. Het is een prachtige bundel met de mooiste illustraties gemaakt door Heleen Brulot.nietverdervertellen

 

In de verhalen wordt beschreven hoe lastig het is om geheimen te bewaren, en hoe waardevol het is om te doen wat je belooft. Wanneer we voor grote verleidingen staan, zijn we dan nog in staat om het juiste te doen, ons woord te houden, te denken aan de ander in plaats van onszelf? Zijn we in staat de gevolgen te dragen wanneer we nalaten het juiste te doen?

 

Een van de verhalen, Koning Midas, begint zo: “ Zal ik je eens iets vertellen? Maar niet verder vertellen, hoor, want het is een geheim: koning Midas heeft ezelsoren. Ik zal je vertellen hoe hij daaraan gekomen is.”

Een ander begint als volgt: “Heb je ooit een ster aan de hemel gezien die knippert? Dan is het misschien Toewi die naar haar familie zwaait. Hoe ze daar terecht is gekomen? Luister maar.”

 

In dit boek vier je het geluk van het maken van de juiste keuzes, zweef je mee op toverspreuken en zwem je in de onderwaterwereld of in groot fortuin. Tovenaars en mysterieuze oude vrouwtjes, domme en wijze koningen, verwende en beeldschone prinsessen, draken en kastelen, geheime kamers en gouden parels. Laat je betoveren en meenemen in de diepere betekenis van de mooiste verhalen.

 

Share: