Over

Mijn naam is Barbara Pollemans en ik ben KinderCounselor. Ik ben afgestudeerd in Communicatiewetenschap en Arbeid & Organisatiepsychologie en werk als coach/counselor en adviseur al meer dan 15 jaar in het begeleiden van mensen. Vanuit mijn werk als organisatieadviseur heb ik bovendien ruime ervaring met groepsdynamiek. Barbara portret 23042015-29

De afgelopen jaren heb ik mijn wens om met kinderen te werken gevolgd. Ik combineer dit met een praktijk voor volwassenen en teams. Deze stap heeft me al veel gebracht. Het is iedere keer weer magisch wat een kind meebrengt en welke signalen het geeft over wat er nodig is. Een kind weet het, kan het en doet het! Het kind weet wat zijn of haar probleem is, het kind is in staat het zelf op te lossen en wat mij nog het meest inspireert is de beweging van kinderen om hun problemen op te lossen.

Wij volwassenen zeggen nog wel eens ‘ja, daar moet ik eigenlijk nog eens iets mee’. Kinderen niet. Zodra er een oplossing is voor een vervelende situatie of naar gevoel, grijpen ze deze met beide handen aan. De ruimte die dan vrij komt is heerlijk voor een kind. Dan kan het gewoon gelukkig zijn!

Ik voel me vereerd om de reis van het kind een stukje mee te mogen lopen en getuige te zijn van wat een kind ontdekt en leert.